ØKSENDRUP CIDER

Billede til artikel

Det var to gamle æbletræer i haven, der inspirerede Ditte og Sigurd til at begynde at lave cider, men historien handler også om minder og tradition.

Sigurd Hockings er nemlig halvt engelsk og fra besøgene hos bedsteforældrene oplevede han, hvordan man drak cider dér, som andre drikker øl. Så for ham var tanken om selv at begynde at producere ikke så fremmed.

Ditte Fromseier Hocking ville gerne udnytte, at de bor i et af de områder i Danmark, hvor betingelserne er allerbedst for at dyrke æbler, og så gik de i gang og etablerede cider-bryggeriet på gården i den hyggelige landsby Øksendrup, som nu lægger navn til deres produkter.

De to gamle træer med Filippa og Ingrid Marie står stadig flot i haven, og for fem år siden købte parret også en nærliggende mark, hvor 400 nye æbletræer nu begynder at give frugt. Der er både søde og syrlige, bittersøde og bittersyrlige frugter, og parret eksperimenterer gerne - ud fra en lyst til altid at prøve at gøre det lidt bedre end sidst.

Lige nu arbejder de også på en æblecider-eddike, som snart er på vej, og det næste bliver en hedvin, som smagsmæssigt bliver i stil med portvin. Den skal laves på fad af dansk egetræ.