Om os

Byens Gårdbutik sælger lokal mad og drikke fra Fyn og Øhavet. Alt fra nyhøstede grøntsager og friskslagtet kød til chokolade og øl fremstillet med omhu. Alle varer hentes direkte hos producenterne i vores nærområde og forhandles uden unødvendige bindeled og transporteres uden omveje. Vi støtter mindre producenter og sælger kun varer, der er i overensstemmelse med det lokale fokus: så langt hen af vejen det er muligt, er der anvendt lokalt producerede råvarer. Vores leverandører er fynske gårde og producenter. I gårdbutikkens varesortiment finder du alt fra kød, æg, is, frugt og grønt, til ost, øl, vin, sodavand og søde sager.
Når du køber lokalt producerede fødevarer, handler du bæredygtigt for miljøet; varerne i Byens Gårdbutik er ikke fragtet land og rige rundt, og de er dyrket efter sæsonens forhold. Det er Byens Gårdbutiks mission at inspirere dig til at handle lokalt – hele året. At gøre vejen til lokal mad og drikke kortere og øge vores bevidsthed om lokal mad, de danske fødevaresæsoner og kendskabet til de mindre producenter i lokalområdet.

NÅR DU KØBER LOKALE VARER, STØTTER DU DEN LOKALE UDVIKLING, DEN LOKALE VÆKST – DEN LOKALE VELFÆRD.

CAFE

Byens Gårdbutik er også en café, som byder på lette anretninger og kaffe og hjemmelavede kager. Alt på menukortet er produceret af de lokale råvarer, som sælges i butikken. Vi byder fx på Sydfynsk toast, Sydfynsk tapas, kaffe og kage. Alle drikkevarer er selvfølgelig også lokale. Kaffen er ristet lige om hjørnet, vinen er fra en af vores to sydfynske vinproducenter og inden for øl og sodavand har vi en lang række små bryggerier, der brygger i topklasse. Vi har en dejlig have, hvor du kan nyde din mad. Caféen tilbyder også mad ud af huset – ring til Anne (tel 40 64 29 24) og hør om muligheder og menuforslag.

ØKOLOGISK TAKE-AWAY

Vi har et samarbejde med Øland som laver økologisk take-away. Du bestiller maden på Ølands side her og så kan du afhente maden i Byens Gårdbutik på hverdage mellem kl.15 og 17.

Byens Gårdbutik har til huse i et gammelt byhus midt i Svendborg – find os her.

Der er indgang til gårdbutikken fra Vestergade 25, ved siden af SAK/overfor Bycentret. Hvis du er i bil, kan du nyde godt af 2 timers GRATIS parkering i Voldgade, som ligger for enden af vores grønne have. Du kan gå gennem haven til butikken.

Velkommen!