Om os

Byens Gårdbutik sælger lokal mad og drikke fra Fyn og Øhavet. Alt fra nyhøstede grøntsager og friskslagtet kød til chokolade og øl fremstillet med omhu. Alle varer hentes direkte hos producenterne i vores nærområde og forhandles uden unødvendige bindeled og transporteres uden omveje.

Vi støtter mindre producenter og sælger kun varer, der er i overensstemmelse med det lokale fokus: så langt hen af vejen det er muligt, er der anvendt lokalt producerede råvarer. Vores leverandører er fynske gårde og producenter. I gårdbutikkens varesortiment finder du alt fra kød, æg, is, frugt og grønt, til ost, øl, vin, sodavand og søde sager.

Når du køber lokalt producerede fødevarer, handler du bæredygtigt for miljøet; varerne i Byens Gårdbutik er ikke fragtet land og rige rundt, og de er dyrket efter sæsonens forhold. Det er Byens Gårdbutiks mission at inspirere dig til at handle lokalt – hele året. At gøre vejen til lokal mad og drikke kortere og øge vores bevidsthed om lokal mad, de danske fødevaresæsoner og kendskabet til de mindre producenter i lokalområdet.
NÅR DU KØBER LOKALE VARER, STØTTER DU DEN LOKALE UDVIKLING, DEN LOKALE VÆKST – DEN LOKALE VELFÆRD.

Levering/Afhentning

Vi leverer varer i hele Svendborg Kommune. Ved køb for over 300 kr bringer vi gratis ud i hele kommunen - i vores el-varervogn. En lokal levering under 300 kr koster 30 kr.

Vi leverer alle ordrer i løbet af to-tre hverdag mellem kl. 10 og 15. Ring gerne og aftalt specifikt tidspunkt på telefon 40642924 eller skriv det i kommentarfeltet på din ordre.

Varer kan også afhentes i butikken tirsdag-fredag mellem kl 10-17, Vestergade 25 i Svendborg.

Vi sender varer til hele landet med Dao, dog ikke frost og grøntsager - endnu :-)

Social ansvarlighed

Byens Gårdbutik er ejet af AOF Center Fyn og sat i verden for at skabe arbejdspladser for mennesker på kanten af det regulære arbejdsmarked.

Byens Gårdbutik drives som socialøkonomisk virksomhed. Det betyder, at vi geninvesterer til gavn for formålet – at skabe flere arbejdspladser på særlige vilkår – og vi prioriterer at have en opkvalificerende funktion.

Som fødevarevirksomhed har vi mulighed for at ansætte medarbejdere i et vidt spænd af funktioner. Alle de lokale varer hentes i el-drevet varevogn direkte hos producenterne, så vi har brug for en chauffør. I butikken er der brug for folk til servicering af kunder og til at holde butikken nydelig. I cafeen er der både brug for folk i køkkenet og til betjening.

Vi har store ambitioner, og – når vi har sparet sammen til det – er drømmen at bygge et orangeri i vores baghave, så vi kan ansætte en gartner til at dyrke agurker og tomater.

Indtil videre er der i virksomheden skabt 6 arbejdspladser på særlige vilkår. Desuden fungerer butikken som springbræt for borgere i afklaringsforløb, og som praktiksted for borgere i ressourceforløb.

Byens Gårdbutik er støttet af den Europæiske Landbrugsfond for udvikling af Landdistrikterne med et projekttilsagn på DKK 300.000. Du kan læse mere her: https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development