Social ansvarlighed

Byens Gårdbutik er ejet af AOF Center Fyn og sat i verden for at skabe arbejdspladser for mennesker på kanten af det regulære arbejdsmarked.

Byens Gårdbutik drives som socialøkonomisk virksomhed. Det betyder, at vi geninvesterer til gavn for formålet – at skabe flere arbejdspladser på særlige vilkår – og vi prioriterer at have en opkvalificerende funktion.

Som fødevarevirksomhed har vi mulighed for at ansætte medarbejdere i et vidt spænd af funktioner. Alle de lokale varer hentes i el-drevet varevogn direkte hos producenterne, så vi har brug for en chauffør. I butikken er der brug for folk til servicering af kunder og til at holde butikken nydelig. I cafeen er der både brug for folk i køkkenet og til betjening.

Vi har store ambitioner, og – når vi har sparet sammen til det – er drømmen at bygge et orangeri i vores baghave, så vi kan ansætte en gartner til at dyrke agurker og tomater.

Indtil videre er der i virksomheden skabt 5 arbejdspladser på særlige vilkår. Desuden fungerer butikken som springbræt for borgere i afklaringsforløb, og som praktiksted for borgere i ressourceforløb.

Byens Gårdbutik er støttet af den Europæiske Landbrugsfond for udvikling af Landdistrikterne med et projekttilsagn på DKK 300.000. Du kan læse mere her: https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development