Social ansvarlighed

Byens Gårdbutik er ejet af AOF Center Fyn og sat i verden for at skabe arbejdspladser for mennesker på kanten af det regulære arbejdsmarked.

Byens Gårdbutik drives som socialøkonomisk virksomhed og er registreret RSV. Det betyder, at vi geninvesterer til gavn for formålet – at skabe flere arbejdspladser på særlige vilkår – og vi prioriterer at have en opkvalificerende funktion. Det betyder, at vi har en stærk CSR profil og nemt kan bidrage til andre virksomheders ESG regnskab ved at være f.eks. gaveleverandør eller leverandør til arrangementer. Samtidig understøtter vi vækst ved kun at sælge varer fra små, fynske producenter. 

Som fødevarevirksomhed har vi mulighed for at ansætte medarbejdere i et vidt spænd af funktioner. Alle de lokale varer hentes i el-drevet varevogn direkte hos producenterne, så vi har brug for en chauffør. I butikken er der brug for folk til servicering af kunder og til at holde butikken nydelig. I cafeen er der både brug for folk i køkkenet og til betjening.

Vi har store ambitioner, og – når vi har sparet sammen til det – er drømmen at bygge et orangeri i vores baghave, så vi kan ansætte en gartner til at dyrke agurker og tomater.

Indtil videre er der i virksomheden skabt 5 arbejdspladser på særlige vilkår. Desuden fungerer butikken som springbræt for borgere i afklaringsforløb, og som praktiksted for borgere i ressourceforløb.

Byens Gårdbutik er støttet af den Europæiske Landbrugsfond for udvikling af Landdistrikterne med et projekttilsagn på DKK 300.000.
Du kan læse mere her: https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development