SØSTED ØKOLOGI

Billede til artikel

Det startede som en hobby, da Karsten Hansen begyndte at lave økologiske grøntsager for godt 20 år siden, men i dag leverer Søsted Økologi grøntsager på fuld tid.

De laver mest persille, både af den krusede og bredbladede slags, men har også en mængde andre afgrøder på de 12 hektar og sælger alt fra grønkål til kartofler og bønner, gulerødder og hokkaido græskar, for blot at nævne nogle få.

Karsten Hansen voksede op på gården i Søsted, som i hans barndom var en ren Morten Korch idyl med 8 køer og 4 grise. Der er en halv hektar, som aldrig nogensinde har været sprøjtet, fordi der altid gik heste på den. I dag kommer gødningen fra en økologisk kvægavler i nærheden, og der er kløver på en stor del af jorden. “Jeg gør egentlig bare som jeg har lært hjemmefra”, fortæller Karsten Hansen med et smil. For ham er økologi en passion og alt er “håndlavet”, som han kalder det - for de plukker med hænderne.