L’ARTISAN CHOKOLADE fra Søndersø på Fyn

Det er håndlavet fra start til slut, når man får chokolade fra L’Artisan i Søndersø. Det er nemlig chokolatier Rik Ryckeboer selv, der står for hele processen med at lave de fyldte lækkerier.

Han kommer oprindeligt fra Belgien og kalder sine små kunstværker for “belgisk chokolade, håndlavet på Fyn”, hvor han har boet siden 1994. Der bliver kun brugt gode, rene råvarer i produktionen, og cacaoen er selvfølgelig bæredygtig.

At lave god chokolade er et fint gammelt håndværk. De færdige stykker skal have en blank overflade og et lille knæk, og en chocolatier som Rik Ryckeboer er en mester i at sammensætte typen af chokolade med forskellige former for indhold.

For ham er det dejligt at være del af en århundredgammel tradition for at lave håndlavet chokolade. Som han siger, så er chokolade ikke bare noget, man spiser, men noget man nyder. Og det gør én glad.