HØKILDEGÅRD

Billede til artikel

Hvis man tænker dyrevelfærd sammen med beliggenhed, så når man frem til det lille paradis af et økologisk landbrug, der hedder Høkildegård.

På markerne går får, grise og kvæg i de mest idylliske omgivelser, man kan tænke sig. På bakker med skov og krat, i Syltemade Ådal ved det sydfynske øhav, lever dyrene godt og sundt, inden de bliver slagtet hos små, lokale fynske slagtere.

Hos Lise og Thomas Rasmussen er gæster velkomne. Man må gerne både se og klappe dyrene og ved selvsyn konstatere, at de har et godt liv, så man med god samvittighed kan sætte tænderne i de mange lækre produkter.

Lise pakker selv sine varer, også i små portioner, velegnet til enlige og mindre familier. Høkildegårds pølser er et hit ved mange arrangementer, hvor Thomas ofte er at finde ved grillen, og de arbejder ud fra et ønske om, at der skal være kort fra producent til forbruger.

De slagter omkring 100 grise, 40 lam og 4 stykker ungkvæg om året. Det er et alsidigt og på den måde gammeldags landbrug, og for Lise og Thomas handler det om dyrevelfærd, velsmag og bæredygtighed - og om at være med i den bevægelse på Fyn, der nu er kendt for gode råvarer og madvaner.

Læs mere om Høkildegård på deres egen hjemmeside