GUNDESTRUP MEJERI & BRYGHUS

Billede til artikel

Han købte sit første mejeri fem dage, før han fyldte 30 år. Han har altid vidst, at han skulle være mejerist, og han har altid villet lave ost på Gundestrup Mejeri, og sådan blev det også.

Jørgen Hoff er den bedste ambassadør for danske oste, som tænkes kan, for han elsker at lave og spise dem og kan tale om dem med en passion, der kan få smagsløg til at dirre af forventning. Manden er stolt af dét, han laver, og det kan mærkes, når han fortæller om de gode gamle opskrifter og teknikker, som han stadig anvender:

“Det kender jeg ikke andre, der gør”, siger han for eksempel om den håndæltede Maribo - en klassiker i et bredt udvalg af oste af mange slags.

Det er dog især den fynske rygeost, der produceres på Gundestrup, og det er i følge Jørgen Hoff også den, man kan være særligt stolt af, fordi den er original dansk og ikke kopieret efter en udenlandsk model.

Den danske mejeri-historie er alligevel unik, og Hoff glæder sig over at være en del af den kultur og arbejder med en ambition om altid at udvikle og lave nyt. Det var blandt andet derfor, at han begyndte at lave øl på valle, biproduktet fra osteproduktionen, og i dag brygger han en række øl, også til specielle lejligheder. For ost og øl passer godt sammen. Så Gundestrup, det gamle mejeri fra 1888, er i dag også et bryghus.

Læs mere om Gundestrup Mejeri og Bryghus på deres egen hjemmeside.